رئیس پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر در گفتوگو با خبرنگار عصرایذه بابیان اینکه موزه ایذه با زیربنای ١٠٠٠ متر یکی از بزرگترین موزههای جنوب غرب کشور محسوب میشود اظهار کرد: پروژه احداث موزه ایذه درحال انجام است و تاکنون هفتاد درصد پیشرفت داشته است.
ایوب سلطانی در خصوص اشیا تاریخی شهرستان ایذه که در دیگر موزهها قرار دارند گفت: پیگیریهای لازم برای بازگردانی این اشیا که نشان هویت تاریخی ایذه است، انجام شده که پس از تکمیل موزه کار انتقال آنها انجام خواهد شد.
وی بابیان اینکه عمده اشیا تاریخی ایذه در سه شهر شوش، آبادان و تهران قرار دارند افزود: قطعاً بعضی از آثار شاخص نظیر مرد شمی (پارتی) به دلیل شان و وجاهت ملی و اینکه در زمره مهمترین اسناد هنری-فرهنگی موزه ایران به شمار میآید، قابل انتقال نیستند.
سلطانی عنوان کرد: یک مخزن امن سال گذشته در شهرستان احداث شده بود و مورد دیگر نیز باید تا زمان بهرهبرداری موزه احداث شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایعدستی و گردشگری ایذه در خصوص ثبت جهانی ایذه گفت: برخی از اقدامات نظیر تعیین عرصه و حریم انجام شد اما کماکان موانع و مشکلات زیادی ازجمله ضعف زیرساختهای شهری و خدماتی سر راه قرار دارد.
سلطانی در ادامه ضمن برشمردن مزایا و اهمیت ثبت جهانی ایذه تصریح کرد: حتی در صورت رعایت همه موارد بازهم برای تحقق این امر به چانهزنی سیاسی توسط نمایندگان و افراد بانفوذ نیاز دارد.
وی در پایان بابیان اینکه ایذه تنها شهری در مناطق بختیاری است که قابلیت ثبت جهانی را دارد، گفت: باید همه افراد و سیاسیون شهرهای بختیاری نشین برای تحقق این امر جهت معرفی قوم بختیاری به جهان گام بردارند.